Exposicions

 

Exposició temporal: "El romànic del temps d’Oliba. Castells, esglésies i monestirs restaurats per la Diputació de Barcelona"

L'exposició temporal "El romànic del temps d’Oliba. Castells, esglésies i monestirs restaurats per la Diputació de Barcelona" arriba al municipi de Súria.

Inauguració: divendres, 8 de setembre, a les 18 h.

Del 8 de setembre a l'1 d'octubre de 2023.
Divendres, dissabtes i festius, d'11 h a 14 h.
Dissabtes també de 17h a 19 h.

Per a més informació: Ajuntament de Súria (tel. 938 682 800).

Cal Balaguer del Porxo. Carrer Sant Climent, 21 (Poble Vell), Súria.

Des de fa més de cent anys, la Diputació de Barcelona, a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), ha salvaguardat i restaurat alguns dels edificis més representatius del romànic català del temps d’Oliba (972-1046).

La mostra exhibeix les característiques arquitectòniques i funcionals de diferents edificis, exemplificades en els casos del castell de Boixadors (Sant Pere Sallavinera, l’Anoia), de l’església de Santa Maria de Matadars (el Pont de Vilomara, el Bages) i del monestir de Sant Llorenç prop Bagà (Guardiola de Berguedà, el Berguedà). També s’explica el procés de restauració que ha efectuat l’SPAL en aquests monuments.

Dossier de premsa

 

Exposició virtual: “El romànic del temps d’Oliba. Castells, esglésies i monestirs restaurats per la Diputació de Barcelona”

Mitjançant textos, fotografies i plànols ensenya les característiques arquitectòniques i funcionals de l’art romànic primerenc a través de diferents edificis exemplificats en els casos del castell de Boixadors (Sant Pere Sallavinera, l’Anoia), de l’església de Santa Maria de Matadars (el Pont de Vilomara i Rocafort, el Bages) i del monestir de Sant Llorenç prop Bagà (Guardiola de Berguedà, el Berguedà).

Paral·lelament, l’exposició explica el procés de restauració que ha efectuat el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local en aquests monuments i que en garanteix la conservació per a les generacions futures a través d’estudis previs, projectes i obres.

 

Exposició tancada (de l'11 de febrer al 17 de maig de 2020):

  • El romànic del temps d’Oliba

    La seu central de la Diputació de Barcelona, a l’edifici de Can Serra, acollirà de l’11 de febrer al 17 de maig l’exposició «El romànic del temps d’Oliba». La mostra està organitzada per la Diputació i està comissariada per la documentalista Maria Antònia Carrasco, l’arquitecte Joan Closa, l’historiador de l’art David Galí i l’infògraf Jordi Grabau.