30/06/2022 13:13 h. - EDGAR MATA ROCA

La Diputació de Barcelona aposta per consolidar una societat igualitària i lliure d’LGTBI-fòbia

La vicepresidenta quarta de la Diputació, Núria Parlon, ha iniciat el ple d’aquest dijous amb la lectura de la declaració institucional de la corporació pel dia per a l’alliberament i orgull LGTBI, que s’ha commemorat aquesta setmana.

Al text es fa palès que la Diputació té «el convenciment que treballar per a la igualtat significa també treballar per una societat igualitària i lliure d’LGTBI-fòbia, tenint com a horitzó un escenari on les diferències d’orientació sexual siguin espais de llibertat i conquesta per a tota la ciutadania».

 

En aquest sentit es recorda que la corporació posa «al servei del mon local recursos i suports específics per desplegar estratègies i activitats orientades a la consolidació d’aquests drets i a garantir les llibertats individuals i col·lectives per a tota la societat».

A més de refermar el compromís amb el col·lectiu LGTBI, amb la declaració es posa de manifest «el repte de continuar impulsant polítiques LGTBI d’abast transversal, des del treball conjunt amb les administracions públiques i el món associatiu per generar les sinèrgies necessàries en la representació d’aquesta realitat social i lluita pel reconeixement dels drets».

Mocions aprovades

Durant la sessió d’aquest dijous s’han aprovat les tres mocions presentades. La primera, per crear mesures de suport als municipis que ajudin a fomentar actuacions per millorar els serveis funeraris i comportin una disminució dels elevats preus que actualment tenen aquests serveis.

D’altra banda, la segona moció acordada al ple ha estat per sol·licitar la suspensió de les regles fiscals per als anys 2023 i 2024; mentre que la tercera ha estat en defensa dels Jutjats de Pau.

Altres acords de ple

El ple d’aquest mes de juny ha donat llum verda a l’adhesió al Pacte per a la Moda Circular, al reajustament pressupostari entre les anualitats 2022, 2023 i 2024 del Programa sectorial Renovables 2030 i a una modificació de crèdit; així com també s’ha ratificat els acords de la Mesa General de Negociació pel qual s’aproven els criteris per a la consolidació i l’estabilització del personal interí de la pròpia Diputació i dels diferents ens i organismes que pertanyen o en els quals participa la corporació.

Finalment, el plenari s’ha donat per assabentat de dos decrets de presidència i de la modificació de la composició del grup polític Junts per Catalunya, com a conseqüència de la presa de possessió, en el darrer ple, de Marc Verdaguer com a nou diputat.

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.