Dia d'Europa

La Diputació de Barcelona participa enguany de la commemoració del Dia d’Europa el 9 de maig amb un programa divers d’activitats durant tot el mes.

Els governs locals de la província de Barcelona treballen en implicar en el projecte europeu a la ciutadania, i posar així de manifest l'impacte que té, en el dia a dia, l'aliança teixida entre el món local i la Unió Europea.

La Diputació de Barcelona ofereix suport tècnic i econòmic als governs locals de la província perquè impulsin activitats i projectes d’aquesta temàtica en els seus municipis. Per aquest motiu, engega aquest programa d’activitats aquest mes de maig, que porta per títol “Construïm Europa des del món local”.

El Ple de la Diputació del dia 27 d'abril ha aprovat una declaració amb motiu del Dia d’Europa, per reconèixer els governs locals com a defensors de la democràcia.

La corporació referma «la seva vocació europeista, reivindica una política de cohesió sòlida com a element central de la Unió Europea, i manifesta el seu compromís, compartit amb les institucions europees, en donar un nou impuls a la democràcia a Europa i al foment de la pau al món».

Al text s’exposa que «els governs locals d’Europa caminem junts per la construcció d’un espai de pau i prosperitat al costat de la ciutadania, i obrim nous camins per respondre als reptes del present i del futur de manera democràtica, sostenible, resilient, justa i equitativa», uns governs locals que han demostrat reiteradament la «capacitat de resiliència i de resposta a emergències complexes, fins i tot quan van més enllà del nostre àmbit d’actuació, com hem vist durant la pandèmia».

La corporació il·luminarà de color blau la seva seu principal de Can Serra dilluns 9 de maig durant el vespre per fer visible la vocació europeista dels governs locals que conformen la província de Barcelona.

 

El dia 9 de maig a les 12 h tindrà lloc un acte institucional de celebració del Dia d’Europa, amb la hissada de la bandera de la Unió Europea i lectura de la declaració institucional davant la façana de l’edifici de Can Serra de la Diputació de Barcelona. Durant la hissada de la bandera un grup de músics de corda tocaran l’Himne d’Europa (Simfonia núm. 9 de Beethoven), així com d’altres peces musicals.

 

Durant el mes de maig, la Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals i la Xarxa de Biblioteques Municipals, en col·laboració amb la representació de la Comissió Europea a Barcelona, organitza 13 sessions infantils de conta-contes del llibre ‘Kalòpsia, un planeta no tan diferent’, que explica als nens i nenes l’origen de la Unió Europea i quins són els valors que la identifiquen.

Aquestes sessions tindran lloc a diferents biblioteques de la província de Barcelona, ubicades en els municipis de Moià, Masquefa, Sitges, Cornellà, Vallirana, Badalona, Caldes de Montbui, Centelles, Santa Perpètua de Mogoda, Castellar del Vallès i Sant Fost de Campsentelles.

Com a novetat, enguany s'afegeixen dues sessions a dos bibliobusos de la província: Castellfollit de Riubregós (Bibliobús Serra de Rubió) i Mura (Bibliobús Serra del Cadí). 

Consulta't tots els detalls al mapa interactiu de sota.

També en l’àmbit de les biblioteques municipals, la xarxa impulsa aquest mes de maig un ‘Club de Lectura’ amb un caràcter eminentment europeu.

Es comentarà la novel·la Sonka de Ignacy Karpowicz (Raig Verd), amb la dinamització del club per part de Xavier Farré, traductor de la novel·la i resident a Polònia.

[+] Més informació

 

La Diputació de Barcelona ha editat recentment 4 noves publicacions sobre Afers europeus impulsades per l'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals. Es tracta de 4 noves guies pràctiques per abordar el nou marc financer plurianual 2021 – 2027 de la UE:

 

A més, durant el mes de maig, en el marc de la formació oferta a través del Banc d’Accions Formatives, s’impartirà un curs impulsat per l’Oficina Europa i Estratègia Internacional: "Programa LIFE: oportunitats per als ens locals".

 

Son nombrosos els governs locals de la província que organitzen actes amb motiu del Dia d’Europa. L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona ha reunit aquests actes en un sol document en línia per tal de fer difusió d’aquestes activitats. Es tracta de diferents actes organitzats per governs locals de municipis d’arreu de la província com ara Olivella, Mataró, Mollet del Vallès, Masquefa, Molins de Rei, Castelldefels i Caldes de Montbui.

Es pot consultar el detall de cada activitat en el següent mapa resum.

Mapa d'activitats