Recursos formatius sobre els ODS

La sensibilització i capacitació son imprescindibles en la implementació de l’Agenda 2030 i, especialment, en l’assoliment dels ODS. En aquesta línia, la Diputació de Barcelona ofereix als ens locals de la província, a través del Banc d’Accions Formatives (BAF), un seguit de recursos formatius relacionats amb l’Agenda 2030 i els ODS. Les accions formatives s’ofereixen en format presencial i virtual i s’adrecen a personal tècnic dels ens locals així com als equips de govern.

Accions formatives en format presencial

Objectiu: Apropar les agendes globals als ens locals de la demarcació, posant especial atenció a l'Agenda 2030. En concret, sensibilitzar vers els ODS, la seva rellevància i el paper dels governs locals en la seva implementació; orientar als professionals dels ens locals per tal que puguin començar a implementar l'Agenda 2030 al seu territori.

Objectiu: Oferir eines i recursos per a la localització dels ODS a l'àmbit local per a l'assoliment de l'Agenda 2030. Promoure l'apropiació de l'Agenda 2030 i del seu valor afegit entre els professionals del món local, així com donar suport per a l'elaboració de planificacions estratègiques municipals alineades amb els ODS. Aquesta formació requereix coneixements previs en Agenda 2030 i ODS. 

Objectiu: Establir connexions i vincular projectes amb els objectius de desenvolupament sostenible a partir del joc de cartes dels ODS podem. És un joc de taula basat en la co-creació i la interacció dels participants que té la potencialitat de ser utilitzat per agents, entitats i administracions que treballen l’àmbit de la generació de polítiques i projectes en el marc dels ODS.


Accions formatives en format virtual

Objectiu: Apropar les agendes globals als ens locals de la demarcació, posant especial atenció a l'Agenda 2030. En concret sensibilitzar vers els ODS, la seva rellevància i el paper dels governs locals en la seva implementació; orientar als professionals dels ens locals per tal que puguin començar a implementar l'Agenda 2030 al seu territori. 

Objectiu: Oferir eines i recursos per a la localització dels ODS a l'àmbit local per a l'assoliment de l'Agenda 2030. Identificar les oportunitats d'innovació i transformació de les polítiques públiques locals que ofereix l'Agenda 2030. Promoure l'apropiació de l'Agenda 2030 i del seu valor afegit entre els professionals del món local, així com donar suport per a l'elaboració de planificacions estratègiques municipals alineades amb els ODS. Aquesta formació requereix coneixements previs en Agenda 2030 i ODS.

Aquest curs forma part del projecte “saber ... les regidories”, un espai de formació del personal electe on s’inclouen els coneixements relacionats amb l’activitat en les diferents ‘carteres’ en les que es classifiquen les competències i serveis municipals. Per tal que els i les electes puguin tenir a l’abast informació sobre l’Agenda 2030 i els ODS, així com la seva rellevància pel món local, i les eines a l’abast dels governs locals per a contribuir al seu assoliment.

 

Vols saber quins cursos tenen les inscripcions obertes?

Punxa al següent enllaç del CercaForma:


Vols saber més dels cursos que oferim? 

Contacta amb nosaltres: s.agenda2030p@diba.cat