Impacte de la COVID-19 en l'Agenda 2030 a l'àmbit local

L’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible tenen un abast global: ens afecten a nivell mundial, però també en el nostre entorn més proper, el local.

Actualment, el món s’enfronta a la pandèmia del coronavirus, una crisi que ens ha fet adonar de la globalització i de les seves conseqüències locals. És una crisi que abasta tots els àmbits de la societat: la salut pública, en primer terme, però també l’àmbit polític, l’econòmic i el social i que marcarà, sens dubte, un punt d’inflexió en l'Agenda 2030. Per tant, els ODS hauran de redefinir-se en les seves prioritats i fites més immediates per tal d’ajustar-se, si més no durant un temps, al context que es deriva d’aquesta crisi. 

Per tal d’oferir una mica de llum a la situació actual i contribuir a orientar les prioritats de l’Agenda 2030 a nivell local, des de la Diputació de Barcelona, hem adaptat la informació inclosa en l’Informe de les Nacions Unides Responding to the socio-economic impacts of COVID-19 a la realitat del món local.

Accediu a la infografia.

 

Impacte de la COVID-19 en l'agenda 2030 en l'àmbit local

 

Fi de la pobresa
Fam zero
Salut i benestar
Educació de qualitat
Igualtat de gènere
Aigua neta i sanejament
Energia neta i assequible
Treball digne i creixement econòmic
Indústria, innovació i infraestructures
Reducció de les desigualtats
Ciutats i comunitats sostenibles
Consum i producció responsables
Acció climàtica
Vida submarina
Vida terrestre
Pau, justícia i institucions sòlides
Aliança pels objectius
Objectius de desenvolupament sostenible