Benvinguda

Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona

El quarantè aniversari de la constitució dels ajuntaments democràtics, que va coincidir el 2019 amb les eleccions municipals, commemora també el gir d’una institució bicentenària com la Diputació de Barcelona cap a l’especialització en el suport i la cooperació amb els ajuntaments. El municipalisme ha estat la raó de ser de la Diputació durant aquesta etapa, i tinc la determinació que ho continuï sent durant el mandat 2019-2023, sota la meva presidència.

Municipalisme vol dir treballar perquè els governs locals prestin adequadament els serveis públics de proximitat. Vol dir atendre les necessitats de la ciutadania des de l’administració més propera a les persones: els ajuntaments. Municipalisme vol dir, en definitiva, fer política a peu de carrer, a prop de la gent, parlant amb els veïns i les veïnes, i escoltant-los.

Aquesta és la feina que he fet, amb diferents responsabilitats, al meu ajuntament i, també, en mandats recents, a la Diputació. Tenir ara l’honor de presidir-la i de liderar el seu equip polític i tècnic representa per a mi una oportunitat excel·lent per aprofundir en la vocació de servei públic que ha guiat sempre les meves responsabilitats en l’Administració local.

Amb aquest esperit, l’actual mandat de la Diputació de Barcelona té l’objectiu d’afavorir el desenvolupament sostenible del territori en un context d’emergència climàtica, d’acord amb la Nova Agenda Urbana i els objectius de desenvolupament sostenible. Som una xarxa de 311 municipis al servei de cinc milions i mig de persones. 311 municipis compromesos, com la resta de governs locals del món, amb l’assoliment del benestar i la qualitat de vida per tothom a tot arreu, garantint alhora la viabilitat del planeta. Els reptes globals comencen a abordar-se en cada poble i ciutat, i sumant esforços som més poderosos i efectius, perquè les ciutats són llocs on dos i dos fan cinc.

La Diputació és el lloc adient per fomentar el diàleg i trobar punts de trobada que permetin treballar en el que ens uneix: el servei a les persones en clau local. Amb l’ajut i la col·laboració de totes les forces representades al Ple, hem de seguir ferms en la nostra voluntat d’enfortir els governs locals de la província de Barcelona, fomentant la innovació i l’activitat econòmica local, millorant la qualitat dels serveis a les persones i l’atenció a les polítiques d’igualtat i diversitat, impulsant la cultura i l’educació a tots els pobles i ciutats, i aprofundint en el model de govern local per fer-lo més obert, més eficient, més transparent i més digital.

 

Núria Marín Martínez

Presidenta de la Diputació de Barcelona
 

Nota de premsa de la presa de possessió

Núria Marín, nova presidenta de la Diputació de Barcelona

 

Accés a les notes de premsa del Servei de Premsa i Xarxes Socials de la Diputació de Barcelona, amb la participació de la presidenta, durant els anys 20202021 i 2022.