• ART URBÀ A LES MITGERES

    Berlin. Mural al C/Galera. Lleida. Font: Lleida.com

    17/04/2023 11:55 h.

    Sovint, els espais buits generen parets mitgeres, que donen un aspecte inacabat a les nostres ciutats i distorsionen el paisatge urbà de l’entorn.

    El Lleida_postFest va néixer l’any 2021 amb l’objectiu d’embellir la ciutat i millorar el seu paisatge urbà. Aprofiten façanes de la ciutat en desús per a que diferents artistes hi facin els seus murals a gran escala, convertint-les en un punt d’interès cultural i integrant-les amb l’entorn urbanístic.

    Després d'haver actuat en diversos edificis del Centre Històric i la Bordeta, aquest any, el festival es trasllada al barri de Cappont, per a una tercera edició que omplirà el barri lleidatà de color i propostes culturals.

    Podeu veure les imatges de les edicions anteriors a Lleida.com
     

  • Una guia aborda el canvi d'usos dels locals comercials buits

    Jornada sobre el fenomen dels locals buits a Cerdanyola de Vallès. Foto: Diputació de Barcelona

    16/02/2023 11:42 h.

    La Diputació de Barcelona ha presentat la guia "Impuls de pactes locals per a la mobilització dels locals comercials buits" per respondre la problemàtica dels locals comercials en desús, en una jornada organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental a la Masia Serraperera de Cerdanyola del Vallès. Els dos organismes han abordat el fenomen des d’una perspectiva participativa i han analitzat la seva contribució a la cohesió social i al benestar de la ciutadania.

     
  • GUIA PER L’IMPULS DE PACTES LOCALS PER A LA MOBILITZACIÓ DELS LOCALS COMERCIALS BUITS

    16/01/2023 13:53 h.

    Els efectes del context econòmic i social que ens ha impactat en els darrers anys s’han fet molt palesos en la desertització comercial en zones i eixos comercials urbans.
    Amb la voluntat de construir models d’intervenció per respondre al fenomen dels locals buits amb una perspectiva més sistèmica i participativa, des de la Gerència de Serveis de Comerç presenten la Guia per a l’impuls de pactes municipals per a la mobilització de locals comercials buits. El Servei d’Equipaments i Espai Públic ha format part, juntament amb representants municipals i altres serveis de la Diputació de Barcelona, del grup de treball transversal que es va crear previ a la redacció de la guia.
    Aquesta guia té com a principal objectiu facilitar l’acció per respondre al fenomen dels locals buits, fent una aposta per la valorització de la dimensió relacional del comerç local, i la seva contribució a la cohesió social i al model de municipi al servei del benestar de la ciutadania. Parlar del valor social del comerç local és, en definitiva, parlar del model de municipi que volem per a nosaltres i les generacions futures.
     

     
  • Es busquen solars en desús per al projecte Ciutats Verdes i Agroecològiques de la Fundació Ferrer Sustainability

    Projecte Ciutats Verdes i Agroecològiques. Fundació Ferrer Sustainability

    21/11/2022 12:55 h.

    Aquest projecte es fonamenta en la instal·lació d'horts urbans als municipis que conformen Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, en espais com a solars, o terrenys que puguin ser susceptibles per instal·lar-hi horts, amb un règim ecològic i de permacultura. La proposta és que la gestió d'aquests horts es faci per part d'entitats socials, compromeses en el manteniment i les bones pràctiques que demana la Fundació Ferrer Sustainability.

    Des de la Fundació, tenen interès en traslladar la informació als següents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona: Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besós, L’Hospitalet de Llobregat, Ripollet, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca, Badalona, Sant Vicenç dels Horts, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Barberà del Vallès.

    Es busquen solars ens desús i així, emprendre la instal·lació de l'hort. Hi haurà una guia formativa d'un expert tècnic en horts i la instal·lació de l'hort i la primera collita anirà a càrrec de Fundació Ferrer Sustainability. La Fundació buscarà entitats socials perquè siguin benefactores de les collites.

    L'objectiu és que es creï un cercle virtuós que impacti directament el medi ambient, alhora que s'obté un benefici social, recreatiu-terapèutic i d'aprenentatge, tot sense ànim de lucre.

    Els ajuntaments que hi tingueu interès envieu un correu a: csalazar@ferrersustainability.com

     
  • PLACES DE BUTXACA

    Plaça de butxaca. Font: Diari Rosario3

    15/02/2022 12:52 h.

    L’Ajuntament de Rosario, Argentina,  busca terrenys erms per transformar-los en places de butxaca. 
    Amb aquesta iniciativa es vol millorar la seguretat dels barris, convertint els terrenys en desús en espais d’ús públic que promoguin la trobada entre veïns. Les places de butxaca poden tenir diferents usos, en funció de la seva situació: espais verds, horts comunitaris, pistes esportives, expressió artística i cultural...
    Els propietaris que cedeixin temporalment els terrenys, entre d’altres beneficis, quedaran exempts del pagament de la Taxa General d’Immobles.
    Els terrenys han de complir certs requisits per poder esdevenir places de butxaca, com són: tenir una superfície mínima de 360m2, estar en zones d’alt flux de vianants i estar en sectors urbans amb manca de places, parcs i espais públics de qualitat.
    Amb aquesta iniciativa es busca que el barri compti amb nous espais verds per gaudir, que es converteixin en centre d’activitats culturals i esportives i que permetin als veïns re-connectar amb la natura. D’aquesta manera és millora, a la vegada,  la convivència i el paisatge urbà.

    Més informació Diari Rosario3
     

     

S'estan mostrant 1 - 5 de 29 resultats.