Bandera del Marroc Foto: Shutterstock

09/09/2023 14:28 h

Internacional

La Diputació de Barcelona es posa a disposició dels organismes que coordinen els ajuts d’emergència pel terratrèmol al Marroc

La corporació trasllada el condol i solidaritat amb les víctimes, les seves famílies i la comunitat marroquina davant la tragèdia viscuda al país.

La Diputació de Barcelona expressa la seva solidaritat i condol per la tragèdia que s’ha viscut aquest dissabte al Marroc, on un terratrèmol ha provocat més d'un miler de morts. En aquest sentit, la corporació transmet tot el suport a la comunitat marroquina de la província de Barcelona i mostra l’absoluta disposició per col·laborar amb els organismes i institucions que coordinen els ajuts d’emergència per combatre els efectes d’aquesta catàstrofe.

Cooperació amb el Marroc des de fa dues dècades

Des de la nostra vocació mediterrània, fa quasi dues dècades que la Diputació treballa amb municipis del Marroc. Especialment, de la província de Marràqueix, en el marc de diferents projectes per enfortir la democràcia local i millorar les condicions de vida de la població.

En el marc d’aquesta cooperació, destaca el projecte EQUALMed, una de les nostres iniciatives més representatives, la qual busca fomentar la integració de l’enfocament de gènere a les polítiques locals del Marroc i la participació política de les dones en l’àmbit local.
 
Des de la Diputació, reafirmem el nostre suport a aquest projecte, juntament amb els 18 municipis catalans (Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Granollers, Igualada, Manresa, Mataró, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Torrelles de Llobregat, Vic i Vilafranca del Penedès) així com la Xarxa Baix Llobregat - JUSUR.

En aquest sentit, des de Diputació tenim especialment presents els municipis afectats directament pel terratrèmol, entre els quals es troben comunes membres de la Comunitat EqualMED, com Youssoufia, Ouarzazate, Chichaoua i els districtes de Guéliz i Menara de Marràqueix.

Comparteix