Els productors de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació mostraran els seus productes  a la Fira d’Economia Verda i Circular de Granollers. Foto: Diputació de Barcelona

16/05/2023 13:42 h

La Diputació participa a la Fira d’Economia Verda i Circular de Granollers

Una desena de productors de la Xarxa de Productes de la Terra participen, aquest cap de setmana, del 19 al 21 de maig, a la Fira d’Economia Verda i Circular de Granollers, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès. Els productors hi seran presents, al Pavelló “Merjar Bé” de la Fira, i es realitzarà una demostració de cuina i tast amb productes del Vallès de la mà de la reconeguda cuinera Ada Parellada.

Aquesta és la segona edició d’una fira, que es realitza dins de les festes tradicionals de l’Ascensió. La Fira d’Economia Verda i Circular de Granollers vol aportar al consumidor final, la informació i els recursos per participar en la transició verda, amb diferents exposicions, activitats i tallers. Organitzada en tres zones temàtiques, la fira acull tota aquella oferta relacionada amb Economia Verda i Circular.

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona, a través de la seva Xarxa de Productes de la Terra, vol potenciar la presència dels productors de la comarca per donar a conèixer els seus productes locals i que els consumidors els puguin conèixer.

D’altra banda, en el marc de la Fira de l’Ascensió de Granollers, el Pavelló “Merjar Bé”  de la  fira (carrer Londres, 1) acollirà del 18 al 21 de maig dues exposicions de temàtica ambiental, impulsades per la Diputació de Barcelona. D’una banda, la mostra “Reduïm residus!” pretén sensibilitzar el públic sobre la necessitat de respectar la piràmide de gestió dels residus, que comença amb la prevenció i reducció, segueix amb la reutilització i reciclatge i acaba en el tractament només en aquells en què sigui necessari.

D’altra banda, també s’hi podrà veure al Pavelló Firal l’exposició “La vida de l’aigua”, que descriu l’amenaça del canvi climàtic sobre els recursos hídrics i les accions necessàries per a una gestió sostenible de l’aigua. La mostra ensenya la importància d’aquest bé escàs per al manteniment dels ecosistemes fluvials i per als usos agrícoles, domèstics i industrials, entre altres.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 12 “Consum i producció responsables”, 4 “Educació de qualitat”, 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i 13 “Acció climàtica”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Comparteix