Nou espai de la remodelació de la Biblioteca Poblenou de Pineda de Mar. Foto: Biblioteca Poblenou

18/09/2023 15:30 h

Cultura

Pineda de Mar inaugura la reforma de la Biblioteca Municipal Poblenou

El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Jordi Martí, i l’alcalde de Pineda de Mar i diputat adjunt d’Esports de la corporació, Xavier Amor, van inaugurar dissabte, 16 de setembre, la reforma de la Biblioteca Poblenou de Pineda de Mar, que forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. La biblioteca obre de nou les portes després de la reforma integral que l’ha transformat en un espai acollidor, modern i confortable.

Durant la seva intervenció, Martí va destacar que «una biblioteca és un espai limitat, però les seves possibilitats són il·limitades, no només per l'accés a la cultura i el coneixement, sinó perquè és un espai de socialització, de trobada i de compartir. En definitiva, un espai de llibertat».

La remodelació de la Biblioteca Poblenou permet enfortir el servei bibliotecari de Pineda de Mar. L'equipament reneix amb la voluntat de ser un punt cultural i de dinamisme pel barri, un espai on els processos creatius, de descoberta, d’aprenentatge i de compartir permetin als usuaris l’accés al coneixement i la cultura, amb el llibre com a eix vertebrador.

S’han creat zones diferenciades, tant pel públic infantil i juvenil com per a adult. S’ha millorat l’oferta tecnològica, triplicant el nombre d’ordinadors a disposició dels usuaris; s’ha incrementat el nombre de punts de lectura individual per garantir el suport a l’aprenentatge al llarg de la vida; s’ha incorporat millores d’accessibilitat i sostenibilitat; s’ha afegit una bústia de retorn 24 hores per facilitar el retorn dels documents. Alhora, s’ha configurat un espai polivalent per a la realització de diferents activitats, que facilitaran la creació i el reforç de vincles amb el territori.

S’han redefinit el servei i l’espai per convertir l’usuari en protagonista de tot allò que hi passi i en partícip actiu de l’experiència, i s’incorpora el joc de taula com a eina d’aprenentatge per a totes les edats.

El fons documental està especialitzat en tres temàtiques vinculades a la població: Mar de fons (dedicat al mar), Arts visuals i plàstiques, i Dones amb Art.

A l'acte, l'alcalde de Pineda de Mar va remarcar que es continuarà treballant en projectes per donar suport a les polítiques municipals i supramunicipals com la Prescripció social i de salut o el Pla Lector Municipal a partir de la premissa de la lectura com a base d’una educació d’èxit.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 "Educació de qualitat" i número 10 "Reducció de les desigualtats". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Comparteix