La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, a la reunió del ple del Patronat de la Muntanya de Montserrat. Foto: Òscar Ferrer / Diputació de Barcelona

15/09/2023 14:30 h

Presidència

Lluïsa Moret participa al Ple del Patronat de la Muntanya de Montserrat

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha participat aquest divendres 15 de setembre al Ple del Patronat de la Muntanya de Montserrat, celebrat a l’Abadia del Monestir.

La sessió, que ha estat presidida pel pare abat de Montserrat, Manuel Guasch; també ha comptat amb l’assistència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; la consellera de Territori, Ester Capella; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el delegat del Govern a Catalunya, Carles Prieto; representants de les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona; els presidents dels consells comarcals del Bages i l’Anoia; alcaldes i alcaldesses de Monistrol de Montserrat, Collbató, el Bruc i Marganell; així com el director del Parc Natural, Ramon Bisbal; i la representant de la Diputació de Barcelona al Patronat de la Muntanya de Montserrat, Montserrat Garcia Llovera; entre d’altres persones.

Els principals temes que s’han tractat han estat el tancament de comptes de l’exercici 2022, l’informe de l’activitat del Patronat i la celebració del Mil·lenari Montserrat 1025-2025, amb continuïtat de vida monàstica durant aquests 1.000 anys, un fet excepcional. Aquesta celebració tindrà lloc de setembre de 2024 a desembre de 2025, amb un gran desplegament d'activitats, de ressò nacional i internacional.

La Diputació de Barcelona, com a membre del Patronat, ajuda a finançar en cada mandat un gran projecte. En el mandat 2019-2023 s’han fet les obres d’ampliació del Museu sota la plaça del Monestir. El seu cost ha estat d'1.500.000 d'euros finançats íntegrament per la Diputació.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat va ser creat pel Decret llei del 16 d'octubre de 1950. Els motius de la seva instauració es basen en la importància religiosa i cultural del Monestir i del Santuari, i en la bellesa i la singularitat de la muntanya, que han convertit aquest indret en un centre turístic internacional.

La participació de la Diputació de Barcelona com a institució representada al Patronat de la Muntanya de Montserrat respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 16 “Pau, justícia i institucions sòlides”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Comparteix