La Diputació de Barcelona és present al Saló de l'Ensenyament amb el TRANSITAR-bus. Foto: Diputació de Barcelona

15/03/2023 13:00 h

Educació

El projecte Transitar present al Saló de l’Ensenyament en un bus

La Diputació de Barcelona participa enguany al Saló de l'Ensenyament, a la Fira de Montjuïc de Barcelona, amb un estand molt curiós. És el TRANSITAR-bus, que inclou les noves propostes que amplien i expandeixen l'abast del projecte “Transitar, orientar-se en un món canviant”.

Els joves que visitin el TRANSITAR-bus hi trobaran un munt d'experiències per a l’orientació i reflexionar sobre on som, on volem anar i com hi volem anar?.

Aquesta iniciativa forma part de les estratègies de la Diputació de Barcelona en la lluita contra l’abandonament escolar prematur, els projectes d’orientació al llarg de la vida i la promoció de les noves oportunitats educatives.

La temàtica del bus és el viatge com a metàfora de la nostra orientació: els paisatges per on transitem, els estels que ens guien, les persones que hi trobem, els camins que triem...  I en aquesta ambientació, el bus ofereix un munt de recursos en forma d’activitats per realitzar dins i fora del vehicle.

Les activitats, el llenguatge i el grafisme estan especialment pensats per connectar amb el públic jove, per tal d'acompanyar una etapa en la que l'orientació esdevé l'element clau. El projecte s’ha creat des d’Educació de la Diputació de Barcelona de forma participativa, comptant amb joves de la Fundació El Llindar, per oferir noves oportunitats educatives.

Per a  la Diputació, reforçar les accions d’orientació al llarg de tota la vida forma part de les iniciatives que desenvolupa dins l'estratègia d'orientació i suport a les transicions educatives per contribuir a la reducció de l'abandonament escolar prematur i promoure noves oportunitats educatives al llarg de la vida.

Institut de Teatre

Paral·lelament, l’Institut del Teatre, de titularitat de la Diputació de Barcelona, participa també al Saló de l’Ensenyament i disposa de dos estands, un dedicat específicament a la difusió de l’oferta d’estudis d'art dramàtic, i un altre, centrat en els estudis tècnics de l'espectacle.

Al pavelló 1- estand 562, s'hi pot trobar tota la informació sobre els estudis superiors d’art dramàtic que s’imparteixen a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), on l’alumnat pot formar-se en les especialitats d’Interpretació, Escenografia o Direcció i dramatúrgia.

Pel que fa al segon estand, ubicat a l’àrea de formació professional, al pavelló 2 – estand 308, ofereix informació sobre els estudis de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE), on s’imparteix una titulació pròpia de l’Institut del Teatre i la Fundació Politècnica de Catalunya en les especialitats de So, Luminotècnia o Maquinària escènica.

En ambdós estands s’ofereix tota la informació a les persones interessades sobre les proves d’accés als diferents estudis de l’Institut del Teatre i les dates d’inscripció, així com sobre les jornades de portes obertes que es faran properament.

Es pot consultar tota la informació a la pàgina web, als apartats portes obertes i proves d’accés.

Saló de l’Ensenyament:

-Del 15 i al 19 de març.

-Horaris: de dimecres 15 a divendres 17, de 9:00h a 19:00h; dissabte 18, de 9:00h a 20:00h; i diumenge 19, de 9:00 h a 14:30 h.

-Lloc: Fira de Montjuïc. Bus Orientació Transitar: Pavelló 1, Nivell 0, Carrer E, Estand 801. Institut del Teatre. Pavelló 1- estand 562 i Pavelló 2 – estand 308. Avinguda  de la Reina Maria Cristina s/n. Barcelona.

La participació de la Diputació de Barcelona al Saló de l'Ensenyament respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 "Educació de qualitat" i número 10 "Reducció de les desigualtats”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’Agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Comparteix

Documents adjunts