Representants de les empreses participants de l’11a edició del programa Accelera el creixement, a l'acte de cloenda. Foto: MOMO / Guillem Hernández / Diputació de Barcelona

15/09/2023 11:00 h

Desenvolupament Econòmic

48 empreses han "accelerat el creixement" en l'11a edició d'aquest programa

Un total de 48 empreses de la província de Barcelona han participat a l’11a edició del programa ‘Accelera el creixement’, promogut per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona i PIMEC, per ajudar-les a obtenir un pla de creixement i d’acció i les eines de suport per portar-lo a terme. Els resultats demostren que el programa té un impacte directe en el creixement de la plantilla, facturació i beneficis de les pimes participants.

Aquest dijous, 14 de setembre, ha tingut lloc l'acte de cloenda, al Museu Marítim de Barcelona, en el qual s'ha fet lliurament d'una acreditació a cadascuna de les empreses participants. 

En la seva intervenció, el director gerent de PIMEC, David Giménez, s’ha mostrat satisfet pels resultats i ha assenyalat que «en aquests moments de situació inflacionària les pimes valoren molt aquesta ajuda, ja que els permet impulsar la seva competitivitat, viabilitat i productivitat». Giménez ha recordat que la millora de la situació empresarial permet el progrés social perquè «són el nostre motor econòmic, generadors de riquesa i ocupació».

Per la seva part, el gerent de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Roger Pumares, ha posat en valor la tasca realitzada pels 88 centres locals de serveis a les empreses, que «el 2022 van atendre més de 60.000 persones emprenedores i gairebé 40.000 empreses, ajudant a crear 2.385 noves empreses que, en conjunt, han generat més de 3.000 nous llocs de treball». Pumares ha celebrat que el programa ‘Accelera el Creixement’ hagi arribat ja a la seva 11a edició. «No és habitual que hi hagi programes que es consolidin tant, i això ha estat així perquè cada any hem anat fent canvis i introduint millores», ha recordat.

A l'acte de cloenda de l’11a edició del programa també hi ha participat el president de Leitat Technological Center, Jordi William Carnes, amb la conferència 'Revolució industrial. Reptes d'ahir i avui'.

Podeu consultar aquí el llistat d'empreses distingides a l’11a edició del programa ‘Accelera el creixement’.

Fotogaleria de l'acte.

11 edicions del programa

Durant les 11 edicions que s’han fet fins ara, ja han participat 547 empreses. Pel que fa al perfil d’aquestes pimes, la majoria procedeixen del Vallès Occidental (25%), Baix Llobregat (20%) i Vallès Oriental (14%); tenen una mitjana de 19 treballadors, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (56%) i facturen una mitjana de 3,1 milions d’euros.

Per a la 12a edició, s’han rebut candidatures de 88 empreses, de les quals se n'han seleccionat 50, que iniciaran el programa a finals d'aquest mes de setembre.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Comparteix