Exposició "Respira" té com a objectiu conscienciar i sensibilitzar sobre els efectes de la contaminació de l’aire en la salut de les persones, la qualitat de vida i el medi ambient. . Foto: Diputació de Barcelona

14/09/2023 12:30 h

Acció Climàtica

"Respira", la nova exposició sobre els efectes de la contaminació atmosfèrica

La biblioteca Núria Albó de la Garriga acollirà des d’aquest divendres, 15 de setembre, i fins al 28 d'aquest mes, l’exposició itinerant "Respira", de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu conscienciar i sensibilitzar sobre els efectes de la contaminació de l’aire en la salut de les persones, la qualitat de vida i el medi ambient.

La mostra està estructurada en cinc blocs: “L'amenaça invisible”, “L'amenaça viatja amb nosaltres”, “Ens hi va la salut”,  “311 per la qualitat de l'aire” i “Mobilitza't i... respira!” i inclou un racó infantil de joc.

“Respira” es va presentar en el marc del V Fòrum de Medi Ambient i Món Local, celebrat el 28 de febrer i 1 de març a Mataró, i inicia aquest cap de setmana la itinerància pels municipis de la província, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2023, del 16 al 22 de setembre.

Aquesta exposició de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 “Educació i qualitat”, número 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i número 13 “Acció pel clima”. Els 17 ODS  van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Comparteix