Novetats

 • 6 de cada 10 turistes que visiten les comarques de Barcelona es mouen a peu i en bicicleta

  26/09/2023 11:36 h.

  El 62,7% dels turistes que van visitar el 2022 Barcelona regió (el conjunt de la província sense comptar Barcelona ciutat) es van moure activament pel municipi on estaven allotjats, és a dir, es van desplaçar a peu, en bicicleta normal o elèctrica, patinet no elèctric, patins o monopatí. Aquesta dada de l’Informe de resultats del Sistema d'Indicadors de Turisme Sostenible de l'Observatori del Turisme a Barcelona, ciutat i regió, suposa un creixement de 2 dècimes respecte a l’any anterior i de 7,6 dècimes en comparació amb 2020, i és un exemple del model de turisme sostenible que vol consolidar la província. El 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme, enguany sota el lema “Turisme i inversions verdes”.

 • Costa Barcelona celebra 10 anys en plena consolidació de la marca

  26/09/2023 10:49 h.

  El passat divendres es va celebrar els 10 anys de la creació de Costa Barcelona, que agrupa les comarques de Maresme, Garraf, Alt Penedès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat. La marca turística arriba a aquest aniversari en plena consolidació: les seves 156.000 places d’allotjament van rebre el 2022 un total d’11,6 milions de pernoctacions. Aquesta dada suposa un creixement del 17,95% respecte a fa 10 anys, 3 punts superior a l’increment de les pernoctacions del total de Catalunya en el mateix període (14,67%).

  Per celebrar aquest 10è aniversari, el Castell de Castelldefels va acollir divendres un acte presidit per la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, juntament amb la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez, i el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Castelldefels, Guillermo Massana, i al qual va assistir més d’un centenar de professionals del sector.

   
 • L’oferta enoturística de les comarques de Barcelona, a l’Illa Diagonal amb propostes per a tota la família

  18/09/2023 15:57 h.

  Taula d’olors, construccions infantils, photocall i sortejos són algunes de les activitats que oferirà la Diputació de Barcelona al centre comercial barceloní del 18 al 23 de setembre. L’objectiu: donar a conèixer als visitants l’enoturisme de la província.

  Les activitats permetran descobrir les denominacions d’origen de la província DO Penedès, DO Alella i DO Pla de Bages; el territori, els paisatges, el patrimoni, els cellers i els productes enoturístics disponibles molt a prop de Barcelona.

   
 • La Copa Amèrica de Vela Barcelona 2024 escalfa motors amb la Regata Preliminar a Vilanova i La Geltrú

  15/09/2023 09:56 h.

  Vilanova i La Geltrú acull del 14 al 17 de setembre la primera Regata Preliminar de la 37a Copa Amèrica de Vela Barcelona 2024, la prestigiosa competició nàutica internacional que arrencarà a Barcelona el 22 d'agost de 2024.

  La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, i els diputats Eva Menor, Abigail Garrido, David Escudé i Xavier Amor han representat en l’acte de presentació el suport de la institució a la competició. La Diputació de Barcelona es va incorporar el passat octubre a la Fundació Barcelona Capital Nàutica, que coordina les diferents administracions per facilitar l'organització de la 37a Copa Amèrica i acostar-la a la ciutadania.

   
 • Canet de Mar acull la 15a Fira Mercat Modernista, enguany dedicada a Domènech i Montaner

  13/09/2023 17:08 h.

  La fira omplirà d’activitats la localitat del 15 al 17 de setembre i, com a novetat, s'hi podran veure recreacions de la societat del 1900. La Diputació de Barcelona hi oferirà informació sobre l’oferta turística de les comarques de Barcelona amb un estand sota la marca Barcelona és molt més.

  Un any més, aquest cap de setmana la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar posa en valor el patrimoni arquitectònic més singular de la població. El protagonista d’aquesta 15a edició serà l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, que va desenvolupar gran part de la seva obra a Canet de Mar i que enguany commemora el centenari de la seva mort.

  La Fira Mercat Modernista de Canet de Mar s’inclou dins la temporada de fires i festes modernistes de les comarques de Barcelona i marca l’inici del cicle de fires modernistes de tardor. Les properes cites són: Diada modernista Escenes d’estiueig a Cardedeu (30 de setembre a l’1 d’octubre), Jornades Modernistes de la Garriga (13 a 15 d’octubre), Festa del Modernisme de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló (20 al 22 d’octubre) i Fira dels Embarrats a Sant Joan de Vilatorrada (20 a 22 d’octubre).

   

S'estan mostrant 1 - 5 de 139 resultats.