Can Serra, seu de la Diputació de Barcelona. Foto: Diputació de Barcelona

17/05/2023 13:46 h

Política

Com es configura la Diputació de Barcelona, explicat en un pòdcast

La nova configuració de la Diputació de Barcelona vindrà determinada pels resultats de les eleccions municipals del 28 de maig. Un pòdcast elaborat per la Corporació explica com s’elegeixen els 51 diputats. L’episodi ja es pot trobar al web de la Diputació i a Ivoox.

La renovació dels 311 ajuntaments de la província servirà per elegir, de manera indirecta, els diputats a partir de 14 partits judicials. Segons la seva xifra d’habitants, Barcelona és el partit amb més diputats: 18. El segueix amb 6 diputats l’Hospitalet de Llobregat; Sabadell i Terrassa en tenen 4 cadascun; Granollers, Mataró i Sant Feliu de Llobregat, en tenen 3; Manresa, Arenys de Mar i Vic, amb 2; i Berga, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, en tenen un.

L’episodi té una durada aproximada de 5 minuts i es pot trobar al web de la Diputació de Barcelona, així com també a una de les principals plataformes d’àudio: Ivoox.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 ‘Educació de qualitat’, número 10 'Reducció de desigualtats' i número 16 ‘Pau, justícia i institucions sòlides”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Comparteix